گت بیلیت خرید آسان و مطمئن بلیط

جاذبه های گردشگری کرمان

مکان های دیدنی کرمان
4.8/5 - (34 امتیاز)

کرمان، با پیشینه تاریخی درخشان و علی رغم قرارداشتن در کویر، دارای محصولات زراعی و باغی در خور توجهی همچون پسته و انواع خرما بوده و قالی آن بسیار مشهور است. این استان دارای ۱۳ شهرستان و مناطق روستایی و عشایری پرشماری است. کرمان در عین حال دارای جاذبه های گردشگری متعددی است که در این مقاله قصد داریم به معرفی برخی از مکان های دیدنی کرمان به شرح ذیل پردازیم:  

مکان های دیدنی کرمان

حمام گنجعلی‌خان 

حمام گنجعلیخان، اوج هنر و شاهکار معماری دوران صفویه به دستور گنجعلیخان حاکم وقت ساخته شد. این حمام که با قاطعیت می‌توان گفت از مکان‌های دیدنی کرمان است در مسیر اصلی بازار کرمان قرار گرفته و تا سال ۱۳۱۶ هجری شمسی مورد استفاده قرار می گرفته و در سال ۱۳۵۰ پس از مرمت و بازسازی به موزه مردم شناسی حمام گنجعلی خان تبدیل شد. حمام گنجعلیخان یکی از بناهای مجموعه گنجعلیخان در شهر کرمان است که در سال ۱۶۱۱ میلادی ساخته شده استمجموعه گنجعلیخان شامل میدان، مدرسه، کاروانسرا، حمام، آب انبار، ضرابخانه، مسجد و بازار است.

حمام گنجعلی خان در کرمان

گنجعلی بیک ملقب به گنجعلیخان از حاکمان کرمان در زمان شاه عباس بود که کارهای عمرانی مهمی در کرمان انجام داده است. او برای آن که در وسط شهر تفرجگاه‌های عمومی وجود داشته باشد، ابتدا یک میدان بزرگ ایجاد کرد. این میدان که بیش از صد متر طول و پنجاه متر عرض دارد از چهار طرف با بناهای اختصاصی شامل مدرسه، مسجد، بازار و حمام (۱۰۲۰ ه.قچهار سوق، آب انبار و ضرابخانه محصور شده و یک مجموعه عالی از آثار عمرانی عصر صفوی است

ارگ راین از مکان های دیدنی کرمان

این مکان یکی از بزرگترین بناهای خشتی جهان و از مکان‌ های دیدنی کرمان است. این بنای تاریخی بزرگ با مساحتی بیش از بیست و دو هزار متر مربع، دومین بنای خشتی بزرگ جهان بعد از ارگ بم است که هر ساله میزبان هزاران گردشگر داخلی و خارجی است. ارگ راین در جنوب غربی شهر کنونی راین در استان کرمان قرار دارد. این بنای خشتی تا حدودی به ارگ تاریخی بم شبیه است و بر بالای تپه‌ای قرار دارد.

قلعه راین یکی از مهمترین آثار تاریخی کهن راین است و بر موجودیت راین قبل از اسلام مهر تایید می نهد. گفته می شود قدمت آن به دوره ساسانیان بر می گردد. در تاریخ کرمان از قلعه راین در قرن اول ه.ق نام برده شده است. قلعههایی با قدمت و سابقه بیشتر در این محل وجود داشته که بر اثر حوادث طبیعی از بین رفته است. پلان قلعه تقريبا مربع شکل و با چندین برج در اطراف مزین شده است.

دور تا دور قلعه را حصاری در بر گرفته که ارتفاع آن بیش از ده متر است. تنها ورودی قلعه از جبهه شرقی است که با سر در بزرگ و با شکوه به محوطه داخلی راه دارد. عناصر قلعه عبارت است از: بازار، اصطبل (تابستانی و زمستانی)، زورخانه، خانه‌هایی اعیانی و محله عامه‌نشین. این قلعه بخش عامه‌نشین و اعیان‌نشین دارد و فضاهای معماری مورد نیاز مردم زورخانه، مسجد و اصطبل در آن دیده می شود. مصالح کلی آن خشت خام است.

ارگ راین یکی از دژهای فرمانروایی میرزا حسین خان (راینی) بوده که در زمان نادر شاه افشار و پسر او محمد علی خان در زمان زندیه بوده است. این ارگ پس از سرنگونی زندیه به دست آقا محمد خان قاجار، جای زندگی نوادگان میرزا حسین خان نامی به میرحسینی بوده که هنوز گروهی از آنان در این شهر و بیشترشان در شهر کرمان هستند. فرمان روایی پدر و پسر در این ولایت نشان از رخنه و محبوبیت آنان در این سرزمین دارد تا آن جا که این ارگ در بسیاری از منابع با نام ارگ میرزا حسین خان نامیده شده است. 

ارگ راین

اگر قصد سفر به کرمان و بازدید از دیدنی های این شهر را دارید میتوانید بلیط هواپیما تهران کرمان را از اینجا تهیه کنید.

باغ شازده از مکان های دیدنی کرمان

باغ شازده یکی از زیباترین باغ های تاریخی ایران محسوب می شود به جرات می‌توان گفت یکی از مکان های دیدنی کرمان به شمار می‌آید. این باغ در حدود ۴ کیلومتری شهر ماهان و در دامنه کوههای تیگران واقع شده و مربوط به اواخر دوره قاجاریه است. این باغ از نمونه باغ تخت های ایرانی است و در زمینی مستطیلی شکل به مساحت پنج و نیم هکتار بنا شده و دارای سر در ورودی بسیار زیبایی است.

بناهای باغ عبارت است از: کوشک اصلی یعنی سکونتگاه دائمی و یا فصلی مالک که در انتهای فوقانی باغ قرار دارد. سر در خانه در مدخل باغ به صورت بنایی خطی جبهه ورودی باغ را اشغال کرده و در دو طبقه بنا شده است. طبقه فوقانی دارای اتاق‌هایی است که برای زندگی و پذیرایی پیش‌بینی شده است. سایر بناهای خدماتی باغ از حصار اصلی استفاده کرده و به صورت دیواری مرکب بناهای مختلف خدماتی را در نقاط مناسب در خود جای داده است. این باغ علاوه بر سر در، شامل عمارت شاه‌نشین و حمام نیز هست. در حال حاضر قسمت شاه‌نشین، به یک رستوران تبدیل شده و توسط بخش خصوصی اداره می شود. 

باغ شازده

این باغ که یکی از مکان های دیدنی کرمان است به دستور عبدالحمید میرزا ناصر الدوله حاکم کرمان طی یازده سال حکمرانی وی (۱۲۹۸ ه.ق تا ۱۳۰۹ ه.ق). ساخته شد و با فوت وی نیز بنای آن نیمه تمام رها شد. گفته میشود وقتی خبر درگذشت ناگهانی حاکم را به ماهان می برند، بنایی که مشغول تکمیل سر در ساختمان بود تغار گچی را که در دست داشته محکم به دیوار کوبیده و کار را رها و فرار کرده است. به همین علت جاهای خالی کاشی ها را بر سر در ورودی می توان دید. تاریخ بنای باغ ۱۲۷۶ خورشیدی است. در این باغ درختان میوه متنوعی به چشم می خورند و در جلوی عمارت هم حوض ها و فواره ها آبنمای زیبایی را تشکیل داده است. منبع آب باغ رودخانه کوچک تیگران است.

مقبره شاه نعمت الله ولی 

شاه نعمت الله ولی، شاعر و عارف قرن نهم هجری است که در ابتدا در شهرهای سمرقند، هرات و یزد زندگی می کرد. او بیست و پنج سال از عمر خود را در ماهان به سر برد و پس از فوتش نیز در همان جا به خاک سپرده شد. زیارتگاه او که امروزه یکی از مکان های دیدنی کرمان به شمار می‌آید در اراضی وقفی در ناحیهای دور از روستا قرار گرفته و شامل سه حیاط در راستای محور قبله است که به تدریج طراحی شده، بناهای متعدد تشکیل دهنده این مجموعه شامل ورودی، صحن، حسینیه، رواق، حرم، مرقد، گنبد، چله خانه شیخ، آرامگاه شاه خليل است که قدیمیترین آنها گنبد خانه ای است که صندوق شاه نعمت الله ولی در آن قرار دارد و مربوط به دوره تیموریان بوده و اغلب دیگر بناهای آن متعلق به دوره صفویه با افزوده هایی از روزگار قاجار است

مقبره شاه نعمت الله ولی

مقبره شامل سه حیاط و ساختمانهای اطراف آن است که بر روی یک محور مرکزی احداث شده است. هر یک از این حیاطها دارای یک حوض و تعدادی درخت است. حیاط جلو با دروازهای که بر بالای آن گنبدی تعبیه شده، از دو حیاط دیگر زیباتر است و حوض آن، که دارای طرح صلیبی است در مرکز واقع شده است. در اطراف حوض درختان سرو و کاج کاشته و شاخههای پایین آنرا زده اند. بوتههای گل سرخ به درختان تیره و آب استخر، که درختان بر آن سایه افکنده اند، حالت با نشاط تری می دهد.

استخر این باغ با استخر سایر باغهای ایران تفاوت بسیاری دارد، به این ترتیب که یک حوض هشت گوش در وسط استخر، که طرح چلیپایی دارد. تعبیه کرده اند. این حوض هشت گوش کوچک در سطح مرتفع تری قرار گرفته است و در برابر نسیم عکس العمل متفاوتی از خود نشان می دهد و هنگامی که فوارههای آنرا به کار می اندازند، آب به شکل مخروطی در می آید. این عمارت شاهکاری از هنر معماری شش قرن اخیر با تلفیقی از فضای معماری مقبول و باغسازی بسیار فرح انگیز و صفایی عارفانه است. 

نخستین کسی که فرمان داد گنبد و بارگاهی مجلل بر مرقد شاه نعمت الله ولی بنا کنند، سلطان احمد شاه بهمنی پادشاه دکن هندوستان بود که از مریدان و هواخواهان خاص او به شمار میرفت. درهای ورودی آستانه احتمالا در هندوستان ساخته شده است. روی درها که تعداد آنها پنج جفت است نقوش هندسی خاتمکاری شده وجود دارد و قطعاتی از عاج فیل در آن به کار رفته است. دو مناره بلند به ارتفاع ۵ متر، رواق شاه عباسی و دارالحفاظ، سر در محمد شاهی، صحن وکیل، صحن اتابکی و صحن میرداماد از جمله قسمت‌های مختلف آستانه شاه نعمت الله ولی است. از جمله اشیا با ارزش آستانه می‌توان به پته‌ای که توسط ۹ تا ۱۲ زن در مدت سه سال برای رو‌انداز مقبره شاه ولی دوخته شده، تعدادی تبر زرین حکاکی شده، شمشیر مرصع با جلد چرمی، سپر‌های متعدد از پوست کرگدن و فولاد و کتب خطی اشاره کرد.

پرسش های متداول درباره سفر به کرمان

در این قسمت سعی داشتیم تا به بخشی از سوالات متداول مسافرینی که قصد عزیمت به شهر زیبای کرمان را داشته‌اند پاسخ دهیم. امیدواریم پاسخ این سوالات بتواند به شما کمک بکند.

۱) فاصله بین تهران کرمان چقدر است؟

فاصله بین این دو شهر ۹۹۸ کیلومتر است.

۲) بهترین زمان برای سفر به کرمان چه زمانی است؟

به علت قرارگیری کرمان در منطقه کویری بهترین زمان سفر به این شهر فصل بهار است.

۳) از کرمان چه سوغاتی هایی بخریم؟

از سوغاتی های متنوع کرمان می‌توان به کلمپه کرمان، قووتو، پته، قالی، زیره و قالی کرمان اشاره کرد.

خروج از نسخه موبایل