موردی که شما برای سفر به خارج از کشور یا اقامت در کشور دیگری باید در نظر بگیرید تهیه پاسپورت(گذرنامه) و ویزا میباشد. ما در این مقاله قصد داریم تفاوت بین این دو سند را بررسی کنیم. در ادامه همراه مجله گردشگری گت بیلت باشید:
پاسپورت(گذرنامه)
سندی است که در کشور خود(که شهروند آن هستید) توسط دولت تنظیم میشود. در واقع پاسپورت سندی برای احراز هویت شماست، داخل این سند اطلاعات شخصی شما مانند نام، عکس، امضا، ملیت و درکل اطلاعات فردی شما ثبت میشود.
هنگام سفر به هرکشور و مکانی به همراه داشتن پاسپورت الزامی است زیرا همانطور که گفته شد قبل از خروج از کشور خود و نیز زمانی که وارد یک کشور دیگر می شوید این سند هویت شما را تایید میکند، همچنین پس از اتمام سفر پاسپورت به شما اجازه ی ورود به کشورتان را میدهد.
برای تهیه پاسپورت باید به یکی از دفاتر پلیس+10 مراجعه کرده و فرم های لازم که مربوط به اطلاعات فردی میباشد را تکمیل، یک قطعه عکس جدید در سایز 3*4 و هزینه های اعلامی را پرداخت نمایید، سپس منتظر بمانید که این زمان انتظار حدود یک هفته میباشد تا پاسپورت برای شما ارسال شود.
نکته دیگری که باید به آن توجه کنید قبل از سفر به کشوری طبق قوانین آن باید پاسپورت شما اعتبار داشته باشد برای مثال 7 یا 6 ماه. رنگ پاسپورت هرکشوری متفاوت میباشد و به طور معمول در رنگ های سبز، آبی، زرشکی و… میباشد. افرادی که به هردلیلی ممنوع الخروج هستند یا در سفرهای قبلی خود در کشوری سوپیشینه داشته باشند برای آنها پاسپورت صادر نمیشود، افراد زیر 18 سال برای تهیه پاسپورت نیاز به اجازه والدین داشته، خانم های متاهل اجازه نامه ای از همسر خود و کسانی که همسر آنها فوت شده نیاز به ارایه گواهی فوت از همسرشان را دارند. اعتبار پاسپورت ها نیز معمولا 5 ساله میباشد.
آشنایی با انواع پاسپورت
پاسپورت خانوادگی: اگر شما قصد سفر خانوادگی دارید به جای اینکه برای تک به تک اعضای خانواده پاسپورت تهیه کنید با درخواست و گرفتن پاسپورت خانوادگی تنها، یک گذرنامه برایتان صادر میشود که تمامی اطلاعات فردی اعضا در آن ثبت شده است.
پاسپورت معمولی: هنگامی که قصد خارج شدن از کشور خود به منظور سفر یا اقامت در جایی دیگر را دارید تهیه میشود.
پاسپورت موقت: مدت اعتبار این پاسپورت ها از قبل تعیین میشود و به این منظور است که بعد از پایان اعتبار، شما باید به کشور خود بازگردید.
ویزا(رویداد)
سندی است که توسط دولت کشوری که قصد سفر به آن را دارید برای شما که شهروند یک کشور خارجی محسوب میشوید صادر میگردد. برای تهیه ویزا باید به سفارت یا کنسولگری آن کشور مراجعه نمایید یا در سامانه اینترنتی مربوطه(مانند استرالیا که تنها راه دریافت ویزا برای آن کشور میباشد) درخواست خود را ثبت نمایید.
قانون و مقررات هر کشور برای تهیه ویزا متفاوت میباشد. این سند نوع سفر شما که موقت است یا دایمی را نیز مشخص میکند. این سند درواقع اجازه نامه شما برای ورود به یک کشور میباشد. ویزا ها یا به صورت یک سند مجزا هستند یا اینکه در صفحه ای از پاسپورتتان درج میشوند، برای دریافت ویزا، پاسپورت شما حداقل 6 ماه باید اعتبار داشته باشد.
برخی از کشورها هم به محض ورود به آن ویزای شما را صادر میکنند که این اطلاعات و مدارکی که باید به همراه داشته باشید در سفارت خانه مربوطه به شما اعلام میشود.
اعتبار ویزاها توسط کشور مقصد مشخص میشود و شما هنگام بازگشت به کشور خودتان برخلاف پاسپورت دیگر نیازی به این سند ندارید چرا که ویزا حکم اجازه ورودتان به مقصد موردنظر را دارد. اگر شما به تاریخ خروجتان دقت نکنید و بیشتر از وقت تعیین شده در آن کشور بمانید هنگام خروج باید جریمه مالی پرداخت کنید.
ویزاها به دو صورت یکبار ورود(یک بار اجازه سفر به آن کشور را دارید) و چندبار ورود(طبق تعداد دفعاتی که برای شما صادر میشود اجازه ورود و خروج به آن کشور را دارید) میباشند. برخی از کشور ها نیز برای سفر نیاز به ویزا ندارند.
چند مدرک که برای دریافت ویزا مشترک هستند:
- فرم درخواست ویزا
- پاسپورت
- عکس
- بلیط سفر
- گواهی (اشتغال به کار یا تحصیل)
- مدارکی که نشان میدهد شما توانایی مالی دارید
- بیمه مسافرتی
آشنایی با انواع ویزا
ویزا ها انواع متعددی بسته به نوع سفر شما دارند که در زیر برای شما به صورت مختصر توضیح داده شده است.
- ویزای شینگن: این ویزا اجازه ورود شما به 26 کشور عضو شنگن را میدهد که بسته به مدت زمان اعتبار آن میتوانید در آن کشورها به تجارت، کار، تحصیل، گردش یا… مشغول شوید.
- ویزای ترانزیت: مدت اعتبار ویزای ترانزیت بسیار کوتاه است و در حدی است که شما وارد یک کشور شوید، و از آن طریق به کشوری دیگر سفر کنید.
- ویزای کوتاه مدت: زمانی که شما قصد دارید مدت کوتاهی در یک کشور اقامت داشته باشید، ویزای کوتاه مدت برای شما صادر میشود.
- ویزای اختصاصی: هنگامی که شما دعوتنامه ای از شهروند کشور موردنظر دریافت کنید، ویزای اختصاصی برای شما صادر میشود.
- ویزای توریستی: هنگامی که شما به منظور گردش و تفریح به کشوری دیگر سفر میکنید، صادر میشود.
- ویزای زیارتی: به منظور سفر به کشورهای زیارتی مانند عربستان، عراق و… صادر میشود.
- ویزای پزشکی: برای افرادی که بیمار هستند و میخواهند در کشوری دیگر معالجه خود را ادامه دهند صادر میشود.
- ویزای کاری: همانطور که از اسمش پیداست برای افرادی که میخواهند در کشوری دیگر مشغول به کار شوند صادر میشود، این ویزا ها دارای تاریخ اعتبار هستند و در صورتی که در آن کشور نتوانستید مشغول به کار شوید باید به کشور خود برگردید.
- ویزای تجاری: اگر شما با هدف تجارت کردن به کشور مقصد سفر میکنید، این نوع ویزا برای شما صادر میشود.
- ویزای تحصیلی: زمانی که شما از کشوری دیگر برای تحصیل مورد پذیرش قراربگیرید، ویزایی که برای شما صادر میشود از نوع تحصیلی میباشد و اعتبار آن بسته به مدت زمان تحصیل شما در آن کشور را دارد.
- ویزای بلندمدت: زمانی که شما قصد اقامت برای مدت طولانی در کشوری را دارید، ویزای بلندمدت برای شما صادر میشود.
- ویزای اقامت: هنگامی که شما قصد زندگی در کشوری دیگر را دارید تا زمانی که شهروندی شما در آن کشور تایید شود، ویزای اقامت برای شما صادر میشود.
و اما در آخر در این مقاله فرا گرفتید که پاسپورت نشان دهنده هویت شما درهر کشوری است و ویزا اجازه نامه ورود شما به کشور مورد نظر میباشد. در صورتی که قصد سفر به زیارت عتبات عالیات از اصفهان را دارید می توانید بلیط هواپیما اصفهان نجف را به صورت آنلاین و مستقیم تهیه کنید.
پرسش های متداول
1-تفاوت ویزا و پاسپورت چیست ؟
پاسپورت نشان دهنده هویت شما درهر کشوری است و ویزا اجازه نامه ورود شما به کشور مورد نظر میباشد.
2-برای دریافت پاسپورت و ویزا باید کجا مراجعه کنیم؟
برای دریافت پاسپورت باید به پلیس +10 مراجعه ککنید و برای دریافت ویزا باید به سفارت خانه مربوطه مراجعه کنید.
3- مهلت استفاده از ویزا چقدر است ؟
با توجه به نوع ویزا شما، مدت زمان استفاده از آن متغییر است.
پاسخی بگذارید