جاذبه های دیدنی شهر بوشهر، بوشهر به مساحت 27.653 کیلومترمربع در حاشیه خلیجفارس، یکی از شهرهای بسیار زیبا و ساحلی در جنوب ایران قرار گرفته است. قدمت این شهر به 300 سال میرسد و در دورهی مادها، ساسانیان، هخامنشیان و قاجار نیز از اهمیت بالایی برخوردار بوده است.
جاذبههای تاریخی بسیاری مانند کاخ هخامنشی، خانه دهدشتی، عمارت گلشن، تل مرو، دژ برازجان و… در بوشهر قرار دارد که خبر از تاریخی بودن این شهر میدهد و در سال 1378 بوشهر در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، همچنین لیان (در زمان هخامنشیان)، رام اردشیر، سیراف و ابوشهر از نامهای قدیمی این شهر میباشد.
استان کهکیلویه و بویراحمد از سمت شمال، استان فارس از سمت شرق، خلیجفارس از سمت جنوب و استان هرمزگان از سمت جنوب شرقی با بوشهر همسایه میباشند. آب و هوای شهر بوشهر به دو بخش تقسیم میشود. نواحی داخلی با آب و هوای گرم و خشک، و نواحی ساحلی با آب و هوای گرم و مرطوب.
بهترین زمان سفر به بوشهر هم فصل بهار، پاییز و زمستان است. طبق آخرین سرشماری گرفته شده، بوشهر سومین شهر پرجمعیت جنوب ایران است. گویش مردم بوشهر به زبانهای فارسی با لهجهی بوشهری، لری، ترکمنی، دشتی، کازرونی، بلوچی و حتی زبان هندی، عربی و انگلیسی نیز میباشد. سفالگری، گرگوربافی، حصیربافی و بافت گلیم از صنایع دستی و سوغات بوشهر است. از نظر صنعت و اقتصاد هم شهر بوشهر در رتبهی بالایی قرار دارد و به دلیل وجود منابع مهمی چون گاز، نفت و نیروگاه هستهای، لقب پایتخت انرژی ایران را به خود گرفته است.
همچنین یکی از شهرهای صادرکننده محصولات دامی، کشاورزی و شیلات بوده و از نظر صادرات و واردات محصولات دریایی از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. جاذبههای تاریخی و طبیعی بسیار زیادی در بوشهر قرار دارد که باعث شده سالانه گردشگران بسیاری به بوشهر سفر کنند.
کوه نمکی
کوه نمکی جاشک، به مساحت 3.666 هکتار و ارتفاع 70 متری از سطح دریا و با قدمت 600 ساله یکی از جاذبههای دیدنی بوشهر است که زیبایی آن شما را حیرت زده میکند. زمانی که به جاشک میروید به غیر از گنبد نمکی (بزرگترین گنبد نمکی در خاورمیانه) میتوانید شاهد تماشای آبشارهای نمکی، نمک چالها، چشمههای نمکی، غارهای نمکی و درهی گلکلم باشید و از این همه زیبایی به وجد بیایید.
کوه نمکی پوشیده از نمک خوراکی است به گونهای که آدم فکر میکند این منطقه از برف پوشیده شده. از شگفتیهای دیگر این منطقه وجود آبشار است و از جریان آب گنبد تامین میشود اما در روزهای گرم سال این آب کاملا تبخیر شده و مسیر آبشار پر میشود از بلورهای نمکی جذاب. یخچالهای نمکی این منطقه به دلیل حرکت تودههای نمک در شیب دره ایجاد شدهاند.
در صورتی که قصد سفر از اصفهان به بوشهر را دارید و میخواهید از جاذبه های دیدنی این شهر لذت ببرید میتوانید بلیط هواپیما اصفهان بوشهر را به صورت آنلاین و مناسب ترین قیمت از گت بیلیت خریداری کنید.
درهی گلکلم هم زیبایی منحصربه فردی دارد و پوشیده شده از سطوح نمکی به رنگهای سفید و نارنجی که کاملا شبیه گلکلم میباشند. شکل گنبد نمکی جاشک بر اثر فرسایش عوامل طبیعی شکل گرفته و جالب بدانید در افسانهها گفته شده که ظاهر آن به خاطر یک نفرین است و برخی دیگر معتقدند این گنبد محل زندگی دیو بوده است.
از آنجایی که نمک سرتاسر این منطقه را پوشانده، گیاهی در این محل رشد نمیکند اما در برخی از نقاط آن مثل درههایی که نمک ندارند میتوان به وجود گیشدارا، کنار و بادام کوهی اشاره کرد. هنگام سفر به بوشهر حتما از این جاذبهی سراسر شگفتی دیدن کنید و نهایت لذت را ببرید. کوه نمکی جاشک در 144 کیلومتری شهر بوشهر و حدفاصل شهرهای خورموج و دیر قرار گرفته است.
عمارت گلشن
عمارت گلشن با قدمت 170 ساله، از جاذبه های دیدنی شهر بوشهر است که معماری آن به دورهی قاجار باز میگردد. مساحت این عمارت برابر با 1.230 متر است و ابتدا مالک آن شخصی به نام آقای گلشن بوده است به همین خاطر نام این عمارت، گلشن میباشد و پس از مدتی به وسیلهی آقای مهربان خرپداری میشود.
در این عمارت علاوه بر زندگی، تجارت هم انجام میشد. عمارت گلشن یک ساختمان سه طبقه است با یک حیاط. طبقهی اول اتاقهای خدمتکاران، آشپزخانه، حمام و آب انبار قرار دارد. در طبقهی دوم و سوم هم سالنهای پذیرایی و اتاقهای کار قرار گرفتهاند. جالب است بدانید در بخش شمالی طبقهی سوم برای اینکه گردش باد در جریان باشد هیچگونه اتاقی ساخته نشده است.
داخل حیاط عمارت یک حوض آب زیبا قرار دارد که اطراف آن را اتاقهای بسیاری با درب و پنجرههای چوبی احاطه کرده است. همچنین چهار طرف عمارت گلشن پلههای حلزونی شکل است که به پشتبام ختم میشود. این بنای تاریخی سال 1377 در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و معماری و بافت قدیمی و زیبایی دارد. عمارت گلشن در شهر بوشهر، خیابان ساحلی و محله بهبهانی قرار دارد.
بازار قدیم بوشهر
بازار قدیمی بوشهر همانطور که از اسمش مشخص است از جاذبه های دیدنی شهر بوشهر است که به دورهی قاجار باز میگردد. در بازار قدیم بوشهر حدود 250 مغازه قرار دارد که محل داد و ستد کالا بین مردم با قومیت و فرهنگهای گوناگون بوده است و خیلی هم پر رفت و آمد. معماری جالباین بازار به دورهی قاجار مربوط میشود و به گونهایست که این بازار از تابش آفتاب در فصل تابستان و ریزش باران در فصل زمستان در امان است.
در بازار قدیم، دو بازارچه به نامهای رئیس التجار و معین التجار و تیمچههای بسیاری قرار دارد که در هر یک از تیمچهها چندین مغازه قرار دارد. این بازار قدیمی نیز در سال 1385 در لیست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. اکنون هم این بازار قدیمی بسیار شلوغ است و اجناس مختلف و بسیاری در آن فروخته میشوند.
حتی در مراسمهای مختلف مثل اعیاد توسط کاسبان این بازار جشن برپا میشود. گذرگاه اصلی بازار از سمت شمال به جنوب و بالعکس منتهی میشود و بقیه گذرگاههای بازار از سمت شرق به غرب منتهی میشود. این بازار قدیمی و زیبا در محلهی دهدشتی شهر بوشهر قرار دارد.
خانه دهدشتی
یکی دیگر از بناهای تاریخی و دیدنی شهر بوشهر مربوط به دورهی قاجار، عمارت یا خانهی دهدشتی است. از آنجایی که این خانه به دست حاج غلامحسین دهدشتی (تاجر روغن) ساخته شده است، این خانه به عمارت روغنی نیز معروف است. خانه دهدشتی یک ساختمان چهار طبقه با معماری زیبا و خاصی میباشد.
زمانی که میخواهید وارد خانه شوید یک دیوار بلند روبروی شما قرار گرفته که قسمت داخلی و بیرونی خانه را از هم جدا میکند. پس از ورود به خانه یک حیاط با حوض آبی در میان آن قرار دارد. زیر حوض هم یک آب انبار به منظور نگهداری آب آشامیدنی وجود دارد. دور تا دور حیاط، اتاقهای بسیاری قرار گرفته که یکی از این اتاقها ارتفاعش از سایر آنها بلدتر است و به اتاق شاهنشین معروف است و سقف آن آینه کاری شده میباشد.
مصالح به کار رفته در ساخت این ساختمان آهک، گچ، چوب (ساج و صندل) و سنگهای مرجانی بوده و سقف اتاقها از چوب صندل است. از زیباییهای دیگر خانه دهدشتی گچبری اتاقها، نقاشی اروپایی سقف سالن پذیرایی، درهای چوبی، پنجرههای خانه با شیشههای رنگی و سایر تزئینات این عمارت است. خانهی دهدشتی هم مانند عمارت گلشن، مسکونی و تجاری بوده و سندهای تجاری و تمبرهای قدیمی به قدمت 200 سال در این خانهی تاریخی پیدا شده است که مربوط به دورهی قاجار و کشورهای خارجی مانند هندوستان و آلمان میباشد.
بیرون عمارت هم سکوهای کوچکی برای نشستن و رفع خستگی قرار دارد. هنگام سفر به بوشهر بازدید از خانه دهدشتی را در لیست تفریحهای خود قرار دهید تا زیباییهای بینظیر این عمارت را ببینید و از تماشای آن نهایت لذت را ببرید. این خانه تاریخی در خیابان انقلاب، ضلع شمال غربی مسجد امام شهر بوشهر قرار گرفته است.
چشمه آب گرم اهرم
چشمه آب گرم اهرم بوشهر در سال 1386 به عنوان یکی از پنج چشمهی معدنی برتر کشور شناخته شد و در سال 1380 ساختمان جدیدش به وسیلهی شهرداری ساخته شد. هر ساله به غیر از مردم شهر بوشهر، تعداد زیادی از گردشگران به این منطقه سفر میکنند.
سرچشمهی آب گرم اهرم از رشته کوه زاگرس و از بین سنگهای گچی و رسوبی مارنی به سطح زمین میرسد. چشمهی آب گرم اهرم سرشار از مواد معدنی است و در بهبود بیماریهایی چون دیسک کمر، سیاتیک، نقرس، آرتروز، مشکلات پوستی، بیماریهای عفونی، کوفتگی و خشکی عضلات، همچنین درد کلیه تاثیر به سزایی دارد.
سکوت این منطقه و طبیعت اطراف آن وجود آدم را پر از آرامش میکند. ساختمان چشمهی آب گرم اهرم دارای دو استخر است که آب استخرها یک بار در طول روز تخلیه میشود و به سمت نخلستانهای اطراف میرود. هنگام سفر به بوشهر به چشمهی آب گرم اهرم هم سری بزنید و از این آب شفابخش نهایت استفاده را ببرید تا خستگی را ار تنتان دور کند. در این منطقه امکان اسکان مسافران در شب نیز فراهم میباشد. این چشمهی آب گرم در 63 کیلومتری بوشهر و در شهر اهرم قرار دارد.
پاسخی بگذارید