گت بیلیت خرید آسان و مطمئن بلیط

همه‌ آن چیزی که درباره ارز مسافرتی باید بدانید

ارز مسافرتی
4.7/5 - (8 امتیاز)

ارز مسافرتی یکی از مهم‌ترین ملزومات سفر‌های خارجی به شمار می‌آید. افزایش قیمت ارز در بازار آزاد و اختلاف قیمت آن با ارز مسافرتی باعث شد تا مسافرانی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند برای صرفه‌جویی در هزینه‌های خود دریافت ارز مسافرتی را در دستور کار برنامه‌های خود قرار دهند. در این مقاله از گت بیلیت همه‌ آن چیزی که درباره ارز مسافرتی باید بدانید را در اختیارتان قرار خواهیم داد.

چگونه ارز مسافرتی دریافت کنیم؟

برای دریافت ارز مسافرتی پس از تهیه بلیت هواپیما به یکی از بانک‌هایی که ارز ارائه می‌دهند مراجعه کنید و پس از پر کردن فر‌م‌های مربوطه و پرداخت هزینه ارز مورد نظر می‌توانید رسید حواله پرداخت رو دریافت کنید.

این حواله‌ به عنوان سند به منظور دریافت ارز مسافرتی به حساب می‌آید که با مراجعه به یکی از شعب بانک‌های ملی، ملت، تجارت، سامان و پارسیان در فرودگاه امکان دریافت ارز به صورت وجه نقد امکان پذیر است.

البته قابل ذکر است که با توجه به بخشنامه جدید بانک مرکزی از سال ۹۷ به بعد سقف پرداخت ارز از ۱۰۰۰ دلار به ۳۰۰ دلار کاهش یافت و هر فرد تنها می‌تواند ۳۰۰ دلار ارز دریافت کند.

مدارک مورد نیاز برای دریافت ارز چیست؟

برای دریافت ارز نیاز به مدارک مشخص شده‌ای دارید که باید قبل از مراجعه به بانک آن‌ها را دریافت و آماده کنید. این مدارک به شرح زیر است:

نکته قابل توجه

همچنین توجه داشته باشید که حضور شخص متقاضی دریافت ارز الزامی است و امکان پرداخت حواله حتی توسط خانواده درجه اول نیز امکان‌پذیر نیست. بنابراین اگر به طور مثال شما یک خانواده چهار نفره هستید حضور هر چهار نفر برای دریافت حواله الزامی است.

شرایط دریافت ارز در مسافرت‌های زیارتی چگونه است؟

شرایط دریافت ارز برای این مقاصد کمی متفاوت است. زائرانی که از طریق سازمان حج و زیارت به وسیله هواپیما به عربستان و عراق سفر می‌کنند بدون نیاز به ارائه بلیت و گذرنامه تنها از طریق مشخصات ثبت شده در سازمان حج و زیارت می‌توانند حواله ارز را دریافت کنند.

چه زمانی می‌توان برای دریافت ارز اقدام کرد؟

از یک هفته قبل از تاریخ پرواز تا روز پرواز با مراجعه به شعب بانک‌های ذکر شده امکان دریافت حواله ارز مسافرتی امکان‌پذیر است.

ارز مسافرتی به چه افرادی تعلق نمی‌گیرد؟

به چهار دسته از افراد به شرح زیر ارز تعلق نمی‌گیرد:

  1. افرادی که زیر ۱۲ سال سن دارند مشمول دریافت ارز نمی‌شوند.
  2. ایرانیان مقیم خارج نیز نمی‌توانند ارز مسافرتی دریافت کنند.
  3. افرادی که گذرنامه سیاسی یا خدمات دارند.
  4. کسانی که از طریق هواپیما سفر می‌کنند مشمول دریافت ارز هستند بنابراین به مسافرانی که از طریق زمینی یا راه‌های دیگر سفر می‌کنند ارز تعلق نمی‌گیرد.

ارز درمانی چیست؟

ارز درمانی نیز نوعی ارز مسافرتی به شمار ‌می‌آید که برای درمان در خارج از کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. که تا سقف ده هزار دلار و به صورت پیش فروش به متقاضی ارائه می‌گردد. (این نوع ارز نیاز به نامه پزشک معالج دارد)

ارز دانشجویی چیست؟

این نوع ارز به دانشجویان مقیم در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی خارج از کشور تعلق می‌گیرد که در صورتی که دانشگاه آن‌ها مورد تایید وزارت علوم باشد می‌توانند مبلغ مشخص شده‌ای را به صورت ماهانه دریافت کنند.

نکات مهم و قابل توجه دریافت ارز مسافرتی

پرسش‌های متداول

در این بخش به تعدادی از سوالات عزیزانی که قصد خرید ارز مسافرتی را دارند پاسخ می‌دهیم.

1. از کدام بانک‌ها ارز دریافت کنیم؟

شما می‌توانید ارز را از بانک‌های ملت، تجارت، پارسیان، سامان و ملی به صورت حضوری دریافت کنید.

2. سقف میزان ارز مسافرتی برای هر فرد چقدر است؟

سقف دریافت ارز ۳۰۰ دلار به ازای هر شخص می‌باشد.

3. آیا امکان دریافت ارز مسافرتی به صورت آنلاین وجود دارد؟

بانک ملت به تازگی شرایطی را فراهم کرده است که می‌توانید به مراجعه به درگاه اینترنتی این بانک ارز را به صورت آنلاین خریداری کنید.

خروج از نسخه موبایل