معرفی شهرِ عروس نشان رامسر

معرفی شهرِ عروس نشان رامسر

4.4/5 - (9 امتیاز)

مناظر بکر و دیدنی شمال کشور همواره یکی از پرطرفدار‌ترین مقاصد گردشگران برای سفر به این خطه سرسبز و دیدنی علی‌الخصوص در فصول بهار و تابستان به شمار می‌رفته است. در میان این طبیعت تماشایی شهر رامسر با جلوه‌های مثال زدنی از مناظر دیدنی مانند نگینی بر انگشتر شمال کشور می‌درخشد تا جایی که به آن لقب عروس شهر‌های ایران را نسبت داده‌اند. در این مقاله به معرفی شهرِ عروس نشان رامسر می‌پردازیم.

رامسر به دلیل واقع شدن در دامنه رشته کوه البرز و همچنین مجاورت با دریای خزر از شرایط اقلیمی خاصی برخوردار است که سبب شده تا علاوه بر مزارع چای، شالیزارهای برنج، آبشارها و جنگل که در اکثر شهر‌های شمالی قابل رویت است از چشم‌اندازهای طبیعی خیره‌کننده و مناطق ییلاقی زیبا نیز برخوردار شود.

سخت‌ سر یا همان نام امروزی‌ آن رامسر، غربی‌ترین شهر استان مازندران است که از شرق با تنکابن، از جنوب با رشته کوه البرز، از شمال با دریای خزر و از غرب با چابکسر همجوار است. طبق سرشماری سال  ۹۵ رامسر جمعیتی بالغ بر ۶۷ هزار نفر داشته است و در مجموع از سه شهر و ۳۰۰ روستا تشکیل شده است.

چگونه به رامسر برویم؟

برای سفر به رامسر از تهران دو مسیر پیش روی شما است:

  • مسیر اول جاده تهران قزوین است که از شهرهایی چون رودبار، لاهیجان، رودسر و امامزاده هاشم عبور می‌کند و در نهایت به شهر زیبای رامسر می‌رسد.
  • مسیر دوم که به مراتب کوتاه‌تر است جاده چالوس معروف است که نیازی به توصیف زیبایی‌های آن نیست. در این مسیر نیز از شهر‌هایی چون چالوس،سلمان‌ شهر یا متل قو، عباس‌آباد و تنکابن عبور خواهید کرد و در نهایت به رامسر می‌رسید.

جواهرده دردانه رامسر

می‌توان گفت تماشایی‌ترین جاذبه رامسر جواهرده است. روستایی که با مناظر بکر و دیدنی و آب و هوایی وصف‌ناپذیر در فاصله ۲۶ کیلومتری رامسر جا خوش کرده است و سالانه میزبان هزاران نفر از طبیعت دوستانی است که به این منطقه‌ی شمال کشور سفر می‌کنند.

معرفی شهرِ عروس نشان رامسر

جواهرده

همانطور که از نام این روستای‌ خیال‌انگیز مشخص است در حقیقت جواهرده مانند جواهری ارزشمند در میان جاذبه‌های بیشمار شمال کشور به حساب می‌آید چرا که علاوه بر چشم‌انداز‌های طبیعی بی‌نظیر که گاه در محاصره‌ی ابر‌ها قرار می‌گیرند از جاذبه‌های تاریخی همچون مسجد آدینه و مسجد سعید آقا با سابقه‌ای ۷۰۰ ساله و گور‌های گبری نیز برخوردار است.

تله کابین رامسر

تله کابین رامسر را که طولی بالغ بر دو کیلومتر دارد و از کنار دریا تا ارتفاعات جنگلی ادامه می‌یابد را می‌توان بزرگترین تله کابین سراسر کشور دانست که به همت بخش خصوصی ساخته شده است. علاوه بر این مجموعه تله کابین رامسر با عنوان مجموعه رفاهی تفریحی شهر سبز دارای بخش متنوع تفریحی همچون شهربازی، پینت‌بال، اسکی روی آب، قایق سواری و مراکز تجاری است تا گردشگران اوقات خود را به بهترین شکل ممکن سپری کنند.

آبگرم رامسر

چشمه‌های آبگرم معدنی رامسر با خواص درمانی فراوان از دیگر جاذبه‌های پرطرفدار در میان گردشگران این منطقه به شمار می‌آید. آبگرم رامسر در دو بخش مختلف شهر قابل دسترسی است. یکی منطقه مادر شاه که در مسیر کاخ موزه قرار دارد و دیگری در محله سادات شهر قرار گرفته است. آبگرم این منطقه برای درمان رماتیسم و بیماری‌های پوستی بسیار مفید است.

قلعه مارکوه رامسر

جاذبه‌ی دیگری که در معرفی شهرِ عروس نشان رامسر به آن می‌پردازیم قلعه مارکوه است. مارکوه نامی کوهی که به بام رامسر شهرت دارد. در بالای این کوه قلعه‌ای با ساروج، سنگ و آجر در مساحتی بالغ بر ۶۰۰ متر مربع ساخته شده است که در گذشته‌های دور محل اسکان سربازان و نظامیان بوده است. متاسفانه تاریخ دقیق ساخت این قلعه مشخص نیست اما یافته‌ها حاکی از آن است که قدمت آن به پیش از اسلام باز‌ می‌گردد.

معرفی شهرِ عروس نشان رامسر

قلعه مارکوه

البته امروزه تنها دیوار‌های جانبی و برج پشتیبان قلعه باقی ‌مانده است اما همین آثار باقی‌مانده از قلعه خود بیانگر تاریخچه عظیم و با شکوه این قلعه دیدنی است. جالب اسا بدانید در میان یافته‌های کشف شده از قلعه چندین سفال شکسته شده قرار داشته که نشان‌دهنده تامین آب مورد نیاز اهالی قلعه از دوردست‌ها بوده است.

آبشار سیاسرت رامسر

این آبشار در نزدیکی روستای جنت رودبار و در مسیر رودخانه چالک قرار دارد که از دامنه شرقی کوه سماسوس نشأت می‌گیرد و بیشتر به علت مناظر دیدنی در اطراف آبشار شهرت یافته تا صرفا خود آبشار. البته که آبشار سیاسرت نیز یکی از دیدنی‌ترین جاذبه‌های مازندران به شمار می‌آید اما مناظر بکر اطراف آبشار همچون جنت رودبار دلیل مهم‌تری برای سفر گردشگران به این منطقه می‌باشد.

ییلاق گرسماسر

منطقه ییلاقی گرسماسر از دیگر مناطق بکر و دیدنی رامسر است که قدمت آن به ۱۰ قرن پیش باز‌می‌گردد و در فاصله ۴۰ کیلومتری از غرب رامسر قرار دارد. گرسماسر دارای پوشش مسکونی پراکنده‌ای است و مانند سایر مناطق شمالی از خانه‌هایی با سقف‌های شیروانی ساخته شده است که در کنار کوچه‌های روستا جلو‌ه‌ای زیبا را خلق کرده‌اند. روستای گرسماسر به دلیل قرارگیری در دامنه رشته کوه البرز دارای چشم‌انداز‌های بی‌نظیری است که مانند آن را در کمتر‌ جایی از استان مازندران می‌توان یافت.

غار یاغی لوکا

غارها از دیرباز پناهنگاه انسان‌ها بوده اند. غار یاغی لوکا نیز یکی از همین دست غارهای دیدنی است که در شمال غربی رامسر و در نزدیکی دژی قدیمی قرار گرفته است. دهانه‌ی این غار چاهی است که ۳ متر عرض دارد و سنگچین شده است. داستان‌های فراوانی درباره‌ی این غار روایت می‌شود اما آنچه مسلم است این است که این غار به منظور خروج پنهانی از دژ طراحی شده است هرچند که مدتی نیز به دست راهزنان محلی افتاده بوده است.

کاخ مرمر رامسر

کاخ مرمر از آثار به جا مانده از دوران پهلوی است که به دستور رضا شاه و به منظور اقامتگاه سلطنتی خاندان پهلوی در باقی زیبا ساخته شد. این بنا حاصل همکاری معماران ایرانی و آلمانی بوده است و به همت هوانس اونیک قریبیان به سبک معماری اروپایی احداث گردید.

این باغ مساحتی بالغ بر ۶۰ هزار متر مربع دارد و مرکبات گوناگون و گیاهان نادر نمای باغ را تماشایی کرده‌اند. از جمله موارد جالب توجه درخت کاجی است با ارتفاع ۲۳ متر که به چهار شاخ شهرت دارد و در سال ۱۳۹۲ هجری شمسی ساخته شده است.

این باغ پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان موزه و محل نگهداری آثار ارزشمند هنرمندان داخلی و خارجی مورد استفاده قرار گرفت.

سوغات رامسر

تا اینجا در معرفی شهرِ عروس نشان رامسر به بررسی جاذبه‌های طبیعی و تاریخی این شهر پرداختیم. جاذبه‌های دیدنی یک شهر خاطرات زیبای آن را می‌سازند اما آنچه که یک سفر را به یادماندنی می‌کند سوغاتی هایی که از سفر همراه خود می‌آوریم. شهر رامسر نیز مانند اکثر شهر‌های کشور سوغاتی‌های مخصوص به خود را دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

زیتون

معروف‌ترین سوغات رامسر زیتون آن است. شاید تصور کنید که زیتون در همه جا یکسان است اما کافی است تا زیتون پرورده رامسر را تجربه کنید تا نظرتان عوض شود. نوع دیگری از زیتون نیز در این منطقه وجود دارد که هسته آنها در آورده شده و به جای آن سیر یا فلفل قرار داده شده که مزه آن نیز بسیار لذیذ و خوشمزه است.

معرفی شهرِ عروس نشان رامسر

زیتون رامسر

آغوزنون

یک نمونه خوشمزه از شیرینی‌های رامسر آغوزنون است که در اعیاد و جشن‌های مختلف مانند یلدا طبخ می‌شود. آغوزنون به دو صورت خام و پخته سرو می‌شود که به گونه خام آن پیس گنده میگویند.

قماق

قماق پرطرفدار‌ترین شیرینی در میان مازندرانی‌ها است به گونه‌ای که یکی از پایه‌های اصلی صبحانه به شمار می‌آید. جالب است بدانید در تهیه این شیرینی از شکر استفاده نمی‌شود و از آرد گندم، شنبلیله، گردو، تخم مرغ، کره و شوید استفاده می‌شود.

اشتراک‌گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *