مکان های دیدنی دزفول

مکان های دیدنی دزفول در استان خوزستان

3.9/5 - (9 امتیاز)

در این مقاله قصد داریم در رابطه با مکان های دیدنی دزفول صحبت کنیم. دزفول در فاصله ۱۰ کیلومتری اندیمشک واقع است. دزفول از کهن ترین شهرهای جهان است که از فرهنگی غنی، دیدنی های طبیعی و آثار تاریخی ارزشمندی برخوردار است. رودخانه های مهم جلگه خوزستان کارون،دز،کرخه و جراحی در این منطقه هستند.منطقه شهیون به دلیل وجود کوهپایه ها،دره های آبرفتی و چضمه هایی که اغلب سال پربارانند،سرسبزی و زیبایی خیره کننده ای را در بیشتر فصول سال داراست. به علت نزدیکی این منطقه به کوههای زاگرس در شمال و جلگه گرم خوزستان در جنوب،گونه ی آب و هوایی متفاوتی در این منطقه به وجود آمده است.

ماست ماسووا در اینجا معمولا در اواخر زمستان و اوایل بهار که ماست میش به وفور در بازار دیده میشود تهیه می گردد. در جنوب این شهر جنگل‌های زیبای دز با غنای زیست محیطی بالا واقع شده که در دو سوی رودخانه دز به صورت دو نوار سبز رنگ قرار دارد. پوشش غالب منطقه را درختان پده تشکیل میدهند که به دلیل قدرت رویش دو گانه و سریع ،هم دارای ارزش اقتصادی و هم از نظر زیستی گونه ای مناسب است. این منطقه زیستگاه  اصلی گوزن زرد ایرانی است. بخشی از جنگل های دز به بیشه عباس اباد مشهور است.در ضمن نوعی نی که از آن قلم نی معروف دزفولی ساخته می‌شود، در این منطقه به صورت خودرو روییده میشود.جاده میانه  در شمال دزفول و در جاده بین سردشت و شهیون واقع و یکی از مناطق دیدنی دزفول جهت طبیعت گردی است.این جاده در فاصله ۳۰ کیلومتری دزفول و بعد از روستای بیشه بزان شهیون قرار دارد.

جاذبه های گردشگری دزفول

  • بقعه شاه رکن الدین در نزدیکی خیابان طالقانی دزفول واقع است و یک مسجد و حمام قدیمی دیدنی در کنار این بقعه دیده می‌شود و فضای سبز و زیبای این بقعه آن را به نگین سبز بافت قدیم دزفول مشهور نموده است.
  • پل بند سیاه منصور واقع در ۶ کیلومتری دزفول و مربوط به عصر ساسانیان
  • موزه مردم شناسی یا حمام کرناسیون مربوط به عصر قاجار و در مرکز محله کرناسیون در شمالی ترین قسمت بافت قدیم دزفول قرار گرفته است.
  • خانه سوزنگر در محله قدیمی میاندره دزفول واقع و طبقه اول بنا با اتاقهای گوشوار دارای کتیبه های مزین به آجرکاری بی نظیر است.
  • قلعه امیر بهمن خان صمصام در ۲۳ کیلومتری دزفول و در نزدیکی روستای علی شلگهی» است.
  • خانه قلمبر در محله میان دره دزفول واقع و قدمت آن به ۲۰۰ سال می رسد.
  • حمام کرناسیان که قدمت آن به دوره زندیه برمی گردد در شمالی ترین بخش بافت کهن دزفول یا محله کرناسیان واقع است.
  • کتهای دزفول خنک کننده های دست ساز انسان های کهن هستند که به صورت حفره های غار مانند در کنار رودخانه دزفول حفر شده اند.
  • پلا بچیلون پلهای قدیمی است که محله سبزقبای دزفول را به ساحل رود دز وصل می کند.
  • شوادان به منزله زیرزمینی عمیق است که زندگی در شرایط ناسازگار اقلیمی را مهیا می کند.
  • در زمان صفویه به علت پایین آمدن سطح آب، مردم برای گریز از گرما به زیر زمین هایی در عمق بسیار پناه می بردند که به نام شبادان معروف گشت. شبو به معنای زیر است.
  • پایگاه جندی شاپور و ایوان کرخه با ۸۰۰ هکتار وسعت در ۱۲ کیلومتری دزفول در مجاورت روستای اسلام آباد واقع است.
  • دانشگاه جندی شاپور در محوطه باستانی شهر جندی شاپور نخستین مرکز علمی جهان در زمان ساسانیان بود.
  • آرامگاه صوفی احمد یکی از نقاط دیدنی طبیعی و زیبای شمال دزفول است که در بخش شهیون قرار گرفته است که مجاورت با رود دز باعث شده فرصت شنا، قایق سواری و ماهیگیری فراهم شود.
  • مجتمع فرهنگی سینمایی دزفول
  • خانه تاریخی سوزنگر درمحله قلعه دزفول
  • بازار کهنه یا قدیم دزفول
  • کاروانسرای افضل و قندی مربوط به دوره صفویه
  • خانه تاریخی تیزنو در محله قلعه دزفول
  • خانه سوزنگر واقع در کوچه کلانتریان دزفول
  • پارک ساحل شرقی
  • آستانه متبرکه سبزقبا در دزفول به عنوان چهارمین حرم اهل بیت عصمت در کشور به شمار می رود مربوط به دوره تیموری و سلجوقی است.
  • مسجد جامع در مرکز شهر دزفول یکی از مهمترین بناری تاریخی اینجا است.
  •  بقعه امام زاده رودبند دزفول مربوط به عصر صفویه
  • عمر پیاز با دانه انار، خیار، پیاز، نمک، پونه و کمی آبلیمو
  • امامزاده علی اصغر علی شلگهی در شهرک شهید کریمی در ۱۵ کیلومتری دزفول قرار دارد.
  •  بقعه پیررودبند در محله روبند، در شمال غربی دزفول و در ارتفاعی مشرف بر رودخانه واقع و مربوط به عصر امیر تیمور گورکانی است.
  • مسجد عصر قاجار لب خندق در دزفول
  • خانه معلم دزفول در خیابان مولوی، نبش عدالت واقع است

مکان های گردشگری دزفول

  • مسجد لبخندق
  • تپه باستانی سنجر
  •  حمام وزیر مربوط به اواخر صفویه
  • مجموعه شاه رکن الدین
  • خانه تیزنو
  •  خانه سوزنگر
  •  مسجد لب خندق مربوط به عصر قاجار
  • مجتمع فرهنگی سینمایی
  • موزه آب
  • مسیر پیاده روی

پارک جنگلی شقایق

پارک جنگلی دزفول دارای محیطی بکر و زیبا است.کسانی که  کسانی که به دور از هیاهو و شلوغی از طبیعت لذت می برند پارک جنگلی شقایق بهترین انتخاب آنها است. دراینجا آبشار دیدنی شقایق از دور خودنمایی می کند و لطافت پارک جنگلی را دو چندان کرده است. اگر به کوهنوردی علاقه مندید ارتفاعات و کوههای اطراف این منطقه، همراه با مناظر دیدنی، بهترین فرصت استفاده است.

پارک ساحلی دز و رودخانه علی کله

این پارک ساحلی یکی از مکان های دیدنی دزفول به شمار می‌رود. این مکان در پایین دست سد تنظیمی دز و شمال دزفول واقع است که از مهمترین تفریح گاه های دزفول و حتی خوزستان در فصول بهار و زمستان به شمارمی رود. در کنار ساحل دیدنی دز، صفه هایی سر پوشیده ساخته شده که این مکان را برای شنا در فصل تابستان مناسب کرده است.پارک و فضای سبز کنار ساحل به همراه وسایل بازی و تفریحی منظره سد تنظیمی،باعث شده که در همه فصول،محلی برای تفریح مردم باشد.


در صورتی که قصد سفر از تهران به دزفول را داشته باشید میتوانید بلیط هواپیما تهران دزفول را به صورت آنلاین و ۲۴ ساعته از گت بیلیت خریداری کنید.


پارک ساحلی علی مالک دزفول

این پارک در ساحل شرقی  رود دز و حد فاصل پل قدیم و پل پنجم ،رو به روی پارک ساحلی ولیعصر(ع) و جنب پل شناور واقع است. از ویژگیهای این پارکینگ مناسب، مسیر پیاده روی، منظره پل ساسانی دزفول، الاچیق های مناسب هر فصل و ج آرام رود کنار آن می توان اشاره نمود.

رودخانه دز

رودخانه دز از وسط دزفول عبود می نماید و در ساحل خود در این شد کم نظیر ایجاد کرده است.پارک های دیگر ساحلی کنار رود با امکانات ویژه عبارتنداز: پارک سا رعنا، دووه، دولت، پارک ساحل شرقی، موزه آب و مسیر پیاده روی.علاوه  بر پارکها، ر این منطقه کتها با پلهای درون آن و آسیاب های تماشایی، ویژگی و شکوه خاص خود را دارند.

آبشارهای قلعه تل

آبشارهای قلعه تل شامل ۲ آبشار به نامهای آبشار تنگ آبی اول و دوم است. قلعه تل شهری است در بخش مرکزی باغ ملک و به دوره حاکمیت پادشاهی عیلام باز می گردد. اگر از قلعه تل به سمت شمال شرق برویم به تنگه ای طولانی بر می خوریم که با شیبی تند دامنه جنوب غربی منگشت را شکافته و از بالادست آن، انبوهی آب با جوش و خروش سرازیر است.در مسیر این آب چندین آبشار تماشایی که ارتفاع بعضی از آنها بیش از15 متر است به وجود آمده و در بعضی از مکان های اینجا انبوه درختان مناظر شمال کشور را تداعی می کند.مسیر این تنگه طولانی و سنگلاخ و دارای پرتگاه است و در طول راه بایستی به دفعات زیاد عرض رودخانه را طی کرد و حتی مقداری از راه باید در داخل رود طی شود.

آبشار های قلعه تل

آبشار های قلعه تل

کوه سالن

این کوه در دهستان امامزاده سید محمود دزفول واقع و 2639 متر ارتفاع دارد.این کوه در تابستان دارای آب و هوای مناسب جهت ییلاق عشایر و دارای هفت چشمه است.

روستای لیوس

این روستا در ۷۳ کیلومتری دزفول در بخش سردشت واقع است. این روستا علاوه بر بافت مطبوع تاریخی خانه ها، دارای جاذبه های گردشگری طبیعی و بکر شامل کوهستان ها، مراتع دیدنی، باغ های میوه، رودخانه و آبشار است. روستای لیوس دارای یک سبک خاص معماری است که از تمام بخشهای موجود در یک ساختمان استفاده بهینه می گردد. چنار و چشمه جاری در کنار آن، یکی از چشم اندازهای باصفای این روستا است. از ابنیه تاریخی و مذهبی آن سید ولی الدین گوشه  است. این روستا در فصول بهار، پاییزو زمستان به علت آب و هوای مناسب می تواند پذیرای گردشگران زیادی از سراسر جهان باشد. علی رغم گذشت سالیان زیاد از عمراین روستای تاریخی، در بافت کهن آن، هنوز نحوه معیشت، فرهنگ و سنن، گویش، آداب و رسوم و برپایی مراسم مختلف به شیوه کاملا سنتی برقرار است.

روستای لیوس

روستای لیوس

تپه های باستانی چغامیش

چغامیش شهری از دوران پیش از اختراع خط است و قدمت آن به حدود ۵۰ قرن پیش از میلاد می رسد.چغامیش را باید نخستین مرکز در ایران دانست که خط و کتاب، اول بار در آنجا ظاهر شده است.مهری که در چغامیش دزفول کشف شده حاوی صحنه ای از اجرای موسیقی در این دوره تاریخی است.

هورمزرعه

در جنوب دزفول بین دو رودخانه دز و کرخه قرار گرفته است.آب هورمزرعه در فعالیت های کشاورزی ساکنین محل،عشایر مزرعه و تنیس نقش مهمی دارد و نوعی برنج محلی معروف به برنج حویزه در حاشیه کمربندی این هور کشت میشود.

آسیاب های آبی دزفول

بازمانده این آسیاب ها در سه قسمت ازرود دز، بالادست پارک ساحلی دز در کنار پل جدید وتاریخی دزفول قرار دارند. مجموعه ای از سازه های آبی در ارتباط با جریان دائمی رود دز همزمان با شکل گیری هسته ساسانی شهر در بستر رودخانه ساخته شده است. ما در مقاله آسیاب های آبی دزفول به صورت اختصاصی در رابطه با این اثر تاریخی دزفول نوشته‌ایم. اگر می‌خواهید اطلاعات دقیق‌تری نسبت به آسیاب های آبی دزفول کسب کنید پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را حتما مطالعه کنید.

کوه لنگر

این کوه یکی از منطق بکر طبیعی است که مردم علاقمند و گروههای کوهنوردی زیادی برای استفاده از طبیعت چشم نواز آن به این منطقه می روند. در دامنه این کوه روستای نمونه گردشگری و تاریخی لیوس واقع است.

روستای نور آباد دزفول

روستای نور آباد یکی از مناطق مصفا و دیدنی منطقه شهیون در نزدیکی روستای صالح آباد دزفول است.طبیعت سرسبز و چشم نواز،چشمه ها و چمن زارهای اطراف روستا در فصل بهار دیدنی است.در نزدیکی این روستا آبشار جذابی واقع است که بیش از 20 متر ارتفاع دارد و از دیگر ویژگی های ای روستا غاری است که در نزدیکی روستا موجود است.علاوه بر بافت تاریخی و سنگی،این روستا دارای قدمگاه نیز است.برای رفتن به آبشار اطراف این روستا بهتر است از راهنماهای محلی کمک گرفته شود.البته تورهای طبیعت گردی توسط گروههای کوهنوردی و اژانس های گردشگری دزفول ،برای رفتن به این روستا در ایام مناسب برگزار می گردد..

روستای پامنار

این روستا از بخش شهیون در ۴۲ کیلومتری دزفول در میان دامنه های رشته کوههای زاگرس واقع است. روستای پامنار بواسطه چشم اندازهای بسیار متنوع طبیعی فرهنگی،همجواری با دریاچه دز، وجود قلعه طبیعی شاداب، نزدیکی به روستای پاقلعه، وجود درختهای سدر، درهها و چشمه ها دارای طبیعتی جذاب و خاص است که همه ساله گردشگران فراوانی را به خود جذب می کند. مهمترین عاملی که باعث شده روستای پامنار مورد توجه گردشگران قرار گیرد همجواری آن با دریاچه شهیون است. این دریاچه یکی از دیدنی ترین دریاچه های ایران واقع در پشت دو کوه شاداب و تنگوان است؛ به گونه ای که جزیره بزرگ وسط دریاچه، چشم انداز باطراوتی بوجود آورده است. امکانات جذاب این منطقه، هوای مطبوع، مشاهده حیات وحش، ماهیگیری، آشنایی با زندگی عشایری مردم بومی و فضای معماری سنتی منطقه و غیره باغث گردشگر است کپوبافی در این روستا رایج است هنر

پارک جنگلی دزفول

این پارک در 15 کیلومتری جنوب دزفول جنب بیشه عباس آباد به صورتی بکر و لطیف در کنار رود دز و جنگلی نیمه گرمسیری است که نوع پوشش درختان اینجا معمولا در تمام طول سال سبز است.

دریاچه شهیون

دریاچه شیهون یا دریاچه سد دز یکی از زیباترین دریاچه های ایران در ۲۳ کیلومتری اندیمشک و پشت دو کوه شاداب و تنگوان شکل گرفته است. این دریاچه زمینه مساعدی جهت انجام ورزش های آبی از جمله قایقرانی، اسکی و شنا را به وجود آورده است. وجود چند جزیره کوچک و بزرگ که روی آنها انبوهی از درختان کنار و بادام کوهی به چشم می خورد، جلوه خاصی به دریاچه داده و چشم انداز مطبوعی را به وجود آورده است. در این دریاچه انواع آبزیان پرورش داده می شوند به همین دلیل در فصولی از سال محل مناسبی برای صید ماهی است. در منطقه نزدیک نخلهای دریاچه، چشمه موجود است قزل آلای رنگین کمان از ماهی های غیر بومی دریاچه دز است.

پل تاریخی ساسانی

نام دزفول یا دژپل به سبب وجود چنین بنای باشکوهی است. پل تاریخی دزفول به عنوان قدیمی ترین پل استوار جهان شناخته میشود.تا آرامگاه یعقوب لیث صفاری: این آرامگاه مدفن یکی از بزرگمردان تاریخ ایران در نزدیکی روستای اسلام آباد و ۱۰ کیلومتری دزفول واقع است. او در منابع مردی باخرد و استوار توصیف شده است.


بلیط هواپیما تهران دزفول


دره تو بیرون

این دره در فاصله 20 کیلومتری دزفول واقع است. سریعترین مسیر رسیدن به تو بیرون از طریق جاده دزفول سردشت در نزدیکی منطقه تنگسرا امکان پذیر است که از این طریق به قسمت میانی دره و بخش جنگلی آن متصل است؛ اما از طریق ابتدای جاده دزفول به شهیون نیز مسیر دسترسی به توبیرون وجود دارد که البته تا نقاط زیبای دره، حدود ۴ ساعت پیاده روی فاصله است. یکی از دیدنی های طبیعی بکر و شگفت انگیز دزفول در فصول گرم سال دره توبیرون است دیواره های رفیع آن با ارتفاع بلند که گاه تا بیش از یکصد متر می رسد و انبوه درختان انگور، انجیر وحشی، برگهای شاووشان، آبشارها و آبچکانها، جلوه باطراوتی به این دره داده که چشم هر بیننده ای را محو تماشای خود می سازد.

این دره حاصل هزاران سال فرسایش آبی حاصل از بارندگی های فصلی در حوزه های بالاتر و سرازیر شدن تند آبها در کوه و تپه است. با وجود گرمای بالای ۴۰ درجه دزفول در این دره ،باد خنک آرامش خاصی را به میهمانان داده و دمای آن تا ۲۵ درجه و کمتر نیز میرسد. این دره دارای دو آبشار است که همراه با طبیعت دیدنی مناسب برای گردشگری است .تو در لهجه دزفولی به معنی تب یا گرما توبیرون به معنای مکانی که گرما را از تن میزداید. در قدیم برای کاهش آلام درد بیماریها، از اینجا استفاده میشده است.

دره تو بیرون

دره تو بیرون

دره کول خرسون یا دره ارواح

کول خرسون یا دره ارواح: دره کوه خرسون در ۲۵ کیلومتری دزفول و در بخش شهیون واقع است. مسیر اول به اینجا در جاده شهیون نرسیده به روستای بیشه بزان است که بایستی مسیری در حدود یک و نیم ساعت را پیاده از جاده اصلی طی نمود تا به بخش اصلی دره رسید و مسیردوم نیز در جاده شهیون نرسیده به دریاچه از روستای اسلام آباد و منطقه کنارستان عبور نمود و چیزی حدود یک ساعت را پیمود. اینجا درهای شگفت انگیز و عجیب است و منطقه ای رؤیایی را نمودارمی ساز. بازی با برداشتن هر قدم در این دره اسرار آمیز جلوه های خارق العاده و متفاوتی در جلوی چشمانتان نمایان می شوند.گاه راه عبور در این دره آنقدر باریک می شود که تنها امکان عبوریک نفر وجود دارد.

دیواره های دو طرف گاهی در بالای سرتان به هم می رسند و تنها روزنه باریکی از بالا دیده می شود و حالت ترسناکی به آن می دهد.  این دره دیدنی در آخر به رود دز منتهی می شود و از آنجا بوسیله قایق یا با شنا کردن می توانید خود را به خشکی برسانید. اگر به دنبال سفری ماجراجویانه و هیجان انگیز هستید کول خرسون بهترین گزینه است. کول در زبان محلی به معنی دره است. به علت طبیعت بکر منطقه و مسیر خاص آن برای رفتن و لذت از فضای کول خرسون بهتر است با گروه های طبیعت گردی محلی و یا استفاده یکی از راهنمایان هیئت کوهنوردی دزفول همراه بود.

دره چال کندی

چال کندی نام دره ای است که آب خروجی از سد دز از آنجا می گذرد.برای رفتن به این مکان  این مکان باید از پارک دولت سوارقایق شد.این دوره بدلیل داشتن عمق بالای آب و دیواره های بلند در دو طرف در فصل تابستان، هوایی خنک و فضایی آرامش بخش و دل نشین داراست. در این محل صفه هایی محدود تعبیه شده که میتوان آنجا از قایق توقف کرد و مدتی از فضای آرامش بخش استفاده کرد.

آرامگاه حزقیل نبی (ع)

این مکان در خیابان شریعتی ،کوچه گنجشکی،جنب مسجد سید نورالله دزفول واقع است.

قلعه شاداب

قلعه شاداب یکی از بزرگترین قلعه های طبیعی ایران در دل کوه است که ۱۰ کیلومتر طول و ۴ کیلومتر عرض دارد و با بسیاری از بناهای دیگر که نام قلعه به خود دارند، متفاوت است.

دیواره این قلعه در دوره چهارم زمین شناسی در اثر ریزش یکپارچه و عمودی دیواره های همچنین فرسایش ناشی از طغیان رودخانه به وجود آمده اند.

دریاچه میانه

دریاچه میانه درجاده بین سردشت و شهیون پشت سد خاکی پالنگان قرار یخ است و یکی از نقاط زیبای دزفول برای طبیعت گردی محسوب می شود.

روستای ابوالحسن

این روستا در فاصله 40 کیلومتری جاده دزفول به سردشت واقع است.به جز طبیعت زیبای اطراف این روستا و چشم اندازهای بی نظیر کوه هفت تنان و جویبارها و چشمه های آن،دژ محمد علی خان به همراه آبشار آن،علاقمندان را به سوی خود فرا میخواند و گردشی دلچسب را نوید میدهد.بهترین زمان سفر به این منطقه از آذرماه تا فروردین ماه است.

آبشار نمک

این آبشار در ۴ کیلومتری شهر سالند، از طریق جاده ارتباطی دزفول به سالند، نرسیده به سالند، سه راهی جاده لالی به روستای ایسپره امکان پذیر است. رود شور در این منطقه آبشاری دید می آورد که به خاطر نمک بسیار موجود در آب آن، در اطراف آبشار بلورهای نمک تشکیل شده و مناظر زیبایی به وجود آورده است.

پرسش های متداول درباره دزفول

اگر قصد سفر به دزفول، این شهر زیبا در استان خوزستان را دارید پیشنهاد می‌کنم پاسخ برخی سوالات متداول مسافرین این شهر را در زیر بخوانید.

فاصله تهران تا دزفول چقدر است؟

فاصله تهران تا دزفول ۶۸۰ کلیومتر است و اگر می‌خواهید با خودروی شخصی به این شهر سفر کنید تقریبا ۸ ساعت در جاده خواهید بود.


بهترین زمان برای سفر به دزفول چه زمانی است؟

بهترین زمان برای سفر به دزفول در فصل های پاییز و زمستان و عید نوروز است. دزفول در نیمه دوم سال هوای بسیار خنک و مطبوعی دارد و مناسب سفر است.

اشتراک‌گذاری

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *